Consultoria en sistemes informàtics

En SSI volem ser la teva consultoria en sistemes informàtics de confiança. Deixa’ns assessorar-te i amb el nostre servei integral no hauràs de preocupar-te per res.

Sistemes de virtualització i migració al núvol

La virtualització és una tecnologia que permet a les empreses l’execució de diverses màquines virtuals sobre una màquina física. Amb aquest mètode, s’aconsegueix aprofitar al màxim tots els recursos d’un sistema i aconseguim augmentar el seu rendiment.

consultoria en sistemes informàtics

Al seu torn, cadascuna de les màquines virtuals pot executar una còpia pròpia d’un sistema operatiu, per exemple, Windows o Linux.

Principalment, un sistema de virtualització permet augmentar la qualitat i l’agilitat de tota la nostra infraestructura informàtica, a més, millorarà els temps de resposta del servidor.

Òbviament, és una molt bona opció per a les empreses, pel fet de que redueix el hardware necessari i aporta un important estalvi de costos. D’altra banda, proporciona encapsulació, aïllament i sobretot independència.

Sol·licita informació

Sol·licita informació sobre els nostres serveis de consultoria en sistemes informàtics per a empreses a Barcelona.

* Camps obligatoris

New Field

New Field

Informació bàsica sobre Protecció de Dades || Responsable: SUPORT DE SISTEMES INFORMÀTICS, S.L. | Finalitat: resposta a la teva sol·licitud de informació i/o enviament de comunicacions informatives i/o comercials. | Legitimació: consentiment del interessat. | Destinatari principal: SUPORT DE SISTEMES INFORMÀTICS, S.L. Tercers: Acumbamail, com a plataforma d'enviament de butlletins informatius i comercials. | Drets: rectificació, portabilitat, cancelació, oposició i oblit. | Informació addicional: consulta la nostra política de privacitat.

Quin tipus de servidor triar?

Servidors físics locals.

És l’opció antiga, avui en desús degut al seu alt cost d’adquisició, poca escalabilitat i adaptabilitat. Fins fa molt poc l’habitual era tenir un servidor físic per a cada aplicació o servei. L’inconvenient és l’alt cost d’inversió i manteniment, així com l’escassa escalabilitat.

Avui, no obstant això, ningú instal·laria un servidor físic en local per a cada aplicació. Els temps han canviat i actualment la tecnologia ens permet un estalvi de costos en poder disposar de diverses aplicacions i serveis en un mateix servidor físic.

Així mateix, les connexions a Internet són d’alta velocitat, més fiables i els proveïdors ofereixen màxima seguretat.

servidors físics

Servidors físics, però virtualitzats

D’altra banda, trobem els servidors virtualitzats, que sumen els avantatges d’un servidor físic i les d’un servidor en el núvol. Redueix els seus costos de propietat i els seus costos operatius en IT.

Els servidors físics virtualitzats són la millor manera d’optimitzar una infraestructura de servidors locals. La idea bàsica de la virtualització és situar en un mateix servidor físic diversos servidors independents.

Aquest procés ens permet executar múltiples sistemes operatius i aplicacions simultàniament en un mateix servidor. Amb això, reduïm el nombre de servidors i facilitem la seva gestió.

servidors virtualitzats

Els avantatges de la virtualització són enormes. Augmentem l’escalabilitat, la flexibilitat i l’eficiència de IT, al mateix temps que generem grans estalvis en costos.

Les càrregues de treball s’implementen amb major rapidesa, el rendiment i la disponibilitat augmenten, i les operacions s’automatitzen.

Atès que s’executen en un entorn virtual, aquest tipus de servidors té unes característiques pròpies, que podem resumir en:

  • Redundància i execució en paral·lel. Podem posar en marxa diversos servidors virtuals en una mateixa màquina. A més d’un major aprofitament dels recursos, això obre la possibilitat a l’execució en paral·lel de diversos servidors, tant per a un millor rendiment com per a comptar sistemes de redundància (en el cas d’un servidor fallés).
  • Si comptem amb diversos servidors virtuals actius en paral·lel i en un d’ells es produeix un problema, no afectarà als altres. Això és pel fet que cada servidor virtual és independent dels altres.
  • Aplicacions variades. Els servidors virtuals ens permeten emular tot tipus de servidors. En aquest sentit, podem utilitzar-los amb diversos objectius, com l’allotjament de webs, l’ús d’eines empresarials o la gestió de dades, entre d’altres.

En resum, la versatilitat que ofereixen els servidors virtuals enfront dels tradicionals servidors físics, els converteix en una solució tecnològica ideal per a la majoria d’empreses.